ONDERSCHEIDINGEN

Mr Martin van Brakel bj: 

* Ereprijs van advocatenjury bij prijsvraag van juridisch magazine Alibi voor ontwerp van wet. Idee: Wetsvoorstel voor een tien-stemmen kiesstelsel.

* Scoop met een journalistieke reportage over een “cover-up” door de politie over CS-gas [traangas] (werd landelijk nieuws). 

* Cum laude geslaagd voor het schrijven van columns.

* Judicium “Uitstekend” voor een rechtsfilosofische scriptie**, toegekend door universitair docent prof. dr. Joep van der Vliet (die later met een team beroemd onderzoek deed naar de klokkenluidersaffaire Fred Spijkers). ** Werkstuk van twee rechtenstudenten, nu mr Martin van Brakel bj en mr Ronald Oostwouder, over eerlijkheid in het recht (i.c. het erfrecht). 

* Cum laude geslaagd voor scriptie over advocatuur en ethiek (over een vergelijking van de Amerikaanse en Nederlandse gedragsregels voor advocaten en de belangenregeling daarin).

* Complimenten (“Geweldig!”) van de hoofdredacteur, voor rechtskundig verhaal “De Aquino Code”, een debuut over een unieke claim tot terugbetaling van over-the-top salarissen (boven de Balkenendenorm), voor schrijverstijdschrift Het Periodiek. Toevoeging hoofdredacteur: “Al veel complimenten voor gehad.”

* Nominatie voor Groen Lintje voor Dress Your Address, een project voor ‘groene gelijkheid’ en de vergroening en opfleuring van woonwijken. 

** Nieuw Justitia® levert kwaliteit én verlangt hetzelfde van anderen! **

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s