SCHRIJFHULP

NIEUW JUSTITIA® biedt volledige rechtvaardigheidsservice door rechtsbijstand plús, desgewenst, publiciteit.

Het is een publiek geheim dat de meeste juristen, net als veel ambtenaren, absoluut níet kunnen tekstschrijven. Maar bij Nieuw Justitia® weten we wél wat “zeer goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden” zijn. Bovendien scheppen we er ook nog eens eer in om te schrijven als de beste!

Duidelijke taal

Nieuw Justitia® wordt namelijk geleid door de gekwalificeerde jurist-journalist Martin van Brakel. Hij heeft eerst journalistiek gestudeerd en is een cum laude afgestudeerde ervaren columnist (opiniemaker) die voor persbureaus en de geschreven pers werkte. Van Brakel ziet er scherp op toe dat van Nieuw Justitia® geen vage of onduidelijke taal en interessant-doenerij komt. Dat bespaart ergernis, tijd, energie en geld, en vormt de garantie voor een optimale communicatie met u, de rechter en het publiek. Want hoe meer mensen het begrijpen, hoe meer overtuigingskracht!

Het Vrije Woord

Nog een belangrijk onderscheidend verschil: Juristen beperken zich voor een verdediging vaak tot informatie uit wet en recht. Maar bij Nieuw Justitia® geloven wij sterk in het Vrije Woord en in diepgang. Wij schromen dan ook niet (ook) andere rechtsbronnen* aan te halen en verbanden aan te brengen. Voor de strijd om rechtvaardigheid putten wij bijvoorbeeld ook uit nieuwsberichten, filosofische werken, de geschiedenis, politiek, wereldliteratuur en de betere films. Dat zorgt voor inzicht, inspiratie en scherping van de geesten! Vaak ook voor vernieuwing.

 * In artikel 38 lid 1 sub d van het Statuut van het Internationaal Gerechtshof, ingesteld bij het Handvest van de Verenigde Naties als haar voornaamste gerechtelijke orgaan, wordt bepaald dat “de opvattingen van de meest gezaghebbende schrijvers van de verschillende naties” een rechtsbron kunnen zijn. 

Zeker, dat kost meer tijd. Maar weet u nog?: Er was niet genoeg werktijd van rechters om Lucia de Berk en veel andere onschuldig voor moord veroordeelden**… uit de gevangenis te houden. Maar er was wél… extra tijd(!) om die grove fouten te herstellen. Tsja, in onze dolgedraaide haastige maatschappij is het natuurlijk “ff” wennen, maar Nieuw Justitia® neemt de tijd om dieper op kwesties in te gaan. Want het is voor de goede zaak. Nu wat langer werken voorkomt onrecht en het later, in “extra tijd”, rechtzetten ervan, weten wij. Nieuw Justitia® biedt daarom de ruimte om rustig naar u te luisteren. Om u psychisch te ontlasten en om meer te weten komen. 

** Ina Post, Lucia de Berk, de verdachten van de Puttense moord (Herman du Bois en Wilco Viets), de verdachte van de Schiedamse Parkmoord op Nienke Kleiss (Cees Borsboom), De Zes van Breda, en Martien Hunnik (de Hilversumse showbizzmoord [doodslag] op platenproducer Bart van de Laar) 

Kortom, Nieuw Justitia® wil imponeren door inhoud, niet door uiterlijke schijn. En heeft daar veel succes mee!

Kijk voor nog meer voordelen van het verstandshuwelijk tussen journalistiek en rechtsgeleerdheid hier

Nieuw Justitia® kan ook úw verhaal zo optimaal mogelijk vertellen. Bijvoorbeeld in een verslag van een rechtszitting, persbericht over de zaak, of via een boek.

** “De gerechtigheid van de wereld straft wie vleugels heeft en niet vliegt” **

(In de film: “Baciami ancora” [“Kus me nog een keer”], regie: Gabriele Muccino, Italië 2010)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s