GELIJKHEID

Gelijkheid is het hoofdkenmerk van beschaafd recht. Door onderwijs, tv-series, films en ons geschreven recht met een artikel 1 van de Grondwet over gelijkheid, zijn wij voorbereid op een samenleving van gelijke rechten en gelijke kansen. Maar… discriminatie, uitsluiting en schijngelijkheid komen in de praktijk vaker voor dan je met dat voorland mag verwachten. Tegen ware gelijkheid in allerlei sectoren van de samenleving worden verschillende barricades opgeworpen. Denkt u daar ook mee te maken te hebben, weet dan dat Nieuw Justitia® een zusje en broertje dood heeft aan ongelijke behandeling. Wij zullen u heel graag helpen! 

Omdat Nieuw Justitia® sterk voor gelijkwaardigheid is, hanteert zij ook een tarief naar inkomen en vermogen. Indien rechtvaardig, niet naar die van u, maar naar die van (de top van) de tegenpartij. Dit is typisch zo’n innovatie waarmee Nieuw Justitia® haar naam eer aandoet! 

Anders gezegd: We zijn bereid tot passende betalingsafspraken die mensen gelijk maken. Want wij weten heel goed hoe de wereld werkt. 

Nieuw Justitia’s Filmtip: “Made in Dagenham”. 

Filmaffiche Made in Dagenham

Dit is een uitstekende film over de strijd van vrouwen uit een fabriek, voor gelijke beloning ten opzichte van mannen en voor respect. Waar gebeurd. (“Made in Dagenham”, Regie: Nigel Cole, Groot-Brittannië 2010).  

** Gelijkheid is een recht, geen luxe **

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s